De reiskalender van 2018 voor HI Hostellers!

We wensen jullie allemaal een gelukkig en avontuurlijk reisjaar! En terwijl iedereen de voorbije weken verlanglijstjes heeft opgesteld, ben ik al volop bezig aan mijn reiskalender voor volgend jaar! Het resultaat deel ik graag met jullie: een lijst met 12 niet te missen reisbestemmingen en/of hostels voor 2018. Eentje voor iedere maand! Van de beste HI hostels van 2017 - gebaseerd op reviews van gasten van Hostelling International - tot de must-visits van 2018 en ook enkele persoonlijke droombestemmingen. Hier gaan we!

Januari - Echternach, Luxemburg

Sport hostel Echternach in Luxemburg met een eigen klimmuur
 


HI Echternach is de ideale hostel voor sport- en natuurliefhebbers. De hostel ligt vlakbij het meer van Echternach, waar je o.a. kan vissen, zonnebaden en waterfietsen. De hostel zelf heeft een eigen sporthal en klimmuur. Echternach is de hoofdstad van de regio Müllerthal - Luxemburgs Klein Zwitserland. Wandelaars, fietsers en mountainbikers kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Januari is ideaal om één van de mountainbikeroutes in de streek te verkennen, zoals de Echternach MTB route, die aan de hostel start.  

Meer info over HI Echternach

Februari - Parijs, Frankrijk

hostel in Parijs


In februari vieren we de liefde, en waar kan je dat beter doen dan in de stad van de liefde? Soms moet je het niet te ver gaan zoeken. In februari is het ook nog niet zo druk in Parijs, wat ook handig meegenomen is. HI Paris - Yves Robert is één van die hostels die al een paar jaar op mijn wishlist staat, dus dat moet er dit jaar toch eens van komen! Een modern, betaal én duurzaam alternatief vlakbij Montmartre: zeker checken dus! 

Meer info over HI Paris - Yves Robert 

Maart - Kortrijk, België

Was 'meer sporten' ook één van jouw goede voornemens, maar is er nog niet veel van in huis gekomen? Tijd om er werk van te maken in maart! Wist je dat Kortrijk zich in 2018 een jaar lang "Europese Sportstad" mag noemen? Beheerder Bram - zelf nogal een sportieveling - was er dan ook als de kippen bij om voor het eerst een 'City Trail arrangement' te organiseren: een looparrangement op maat van de recreatieve loper met 2 verrassende parcours door Kortrijk.

Bekijk het City Trail arrangement

April - Richmond, VS

HI Richmond, beste hostel van 2017


HI Richmond opende in 2015 de deuren en werd verkozen tot beste hostel in 2017 door de bezoekers van hihostels.com! De hostel bevindt zich in een historisch gebouw in het centrum van Richmond. Richmond is de hoofdstad van Virginia en ligt in het oosten van Noord-Amerika. De Appalachian trail staat al zeker op mijn to-do-lijst, maar ook de rijke koloniale geschiedenis is meer dan de moeite. HI USA bundelde 6 historische monumenten die je zeker moet bezoeken in Richmond.  

Bekijk de 6 tips van HI Richmond

Mei - Flørli, Noorwegen

Flørli, de langste trap ter wereld
's werelds langste houten trap

Met zo’n 4000 HI hostels wereldwijd kom ik iedere dag nog een nieuwe hostel tegen die ik op mijn to-do-lijst zet. Zoals HI Flørli 4444, een nieuwkomer in het netwerk van HI Norway. De hostel ligt in een klein dorpje en heeft een prachtig zich over de Lysefjord. Flørli is enkel bereikbaar met de veerboot of te voet, via een trektocht door de bergen. Als je je afvraagt waar die 4444 voor staat, dat zijn het aantal treden van 's werelds langste houten trap, die naast de hostel ligt en je naar de top brengt. Een sportieve uitdaging die bekend staat als de 'stairway to heaven'. Ik vermoed dat de beloning groot is eenmaal boven.

Maak kennis met HI Flørli 4444

Juni - Antwerpen, België

Antwerpen Best in travel 2018
(c) Kris Jacobs

Experts van Lonely Planet selecteerden Antwerpen als één van de 10 beste steden om in 2018 te bezoeken. Dit jaar viert de stad zijn beroemdste inwoner Peter Paul Rubens en zijn barokke nalatenschap tijdens het culturele stadsfestival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert'. Het openingsweekend vindt plaats van 1 tot 3 juni en het festival loopt nog tot januari 2019. Zorg dus dat je op tijd een bedje reserveert in hostel Pulcinella!

Bekijk het speciale Barok Arrangement

Juli - Nantucket, VS

HI Nantucket werd in 2017 verkozen tot groenste hostel van Hostelling International, vanwege hun duurzame initiatieven. Nantucket is een eiland voor de kust van Massachusetts en verken je best met de fiets, te voet of op rolschaatsen. De perfecte bestemming om even te bekomen tijdens je roadtrip langs de oostkust van de VS. Eindig je dag met een heerlijke 'seafood platter' en geniet van de zonsondergang op het strand. De hostel is enkel open in de zomer en ligt vlakbij het strand.

Geniet van het eilandleven @ HI Nantucket

Augustus - Brussel, België

studio in hostel Bruegel
studio in hostel Bruegel

In 2017 werd hostel Bruegel na grondige renovaties opnieuw heropend en het resultaat mag er echt wel zijn. Ik ben er nog niet blijven slapen dus een city trip naar Brussel staat volgend jaar zeker op mijn agenda. Tijdens de zomer is er altijd wel iets te beleven, zoals het Brussels Summer Festival in augustus. En nog een insider tip: boek rechtstreeks via www.jeugdherbergen.be en probeer de studio te boeken. Een topkamer voor een topprijs op zo'n toplocatie in Brussel! Maar niet doorvertellen...

Boek hostel Bruegel

September - Seoul, Zuid-Korea

Meest comfortabele HI hostel van 2017


HI Seoul YH sleepte in 2017 de prijs binnen van meest comfortabele HI hostel. Wat niet zo verbazend is, aangezien ho(s)tels in Zuid-Korea doorgaans uitblinken in kwaliteit en klasse. De herfst is de ideale periode om Seoul en Zuid-Korea te bezoeken omdat je dan de meeste muggen, hitte en ijzige koude vermijdt en kunt genieten van kleurrijke bossen. Het hoogseizoen is dan ook net voorbij waardoor de prijzen meevallen. Seoul zelf is een levendige en futuristische wereldstad en het startpunt voor een mooie en verrassende reis doorheen het nog niet zo bekende Zuid-Korea.

Meer info over HI Seoul YH

Oktober - Rome, Italië

Casa Pessina YH in Rome werd verkozen tot vriendelijkste HI hostel. Het zal het Italiaans bloed zijn zeker? Hoe dan ook, een city trip naar Rome is altijd een voltreffer. En oktober is ideaal om te genieten van een aangenaam nazomertje voor je de winter induikt. Als je veel wilt bezoeken vermijd je sowieso best de zomermaanden omdat de temperaturen dan hoog kunnen oplopen. Ik ga je niet vertellen wat je allemaal kunt bezoeken in Rome, maar als je toch nog tips zoekt dan kun je het tripbook van Hostelling International eens bekijken.

Tips voor een city trip naar Rome

November - Chili

Chili
Torres del Paine - hiking paradijs in Chili


Qua landen tipte Lonely Planet Chili als mooiste reisbestemming voor 2018. Vanwege de machtige ongerepte natuurpracht maar ook omdat de Chilenen in 2018 hun 200-jarige onafhankelijkheid vieren. Persoonlijk kan ik Patagonië (het zuidelijke deel van Chili en Argentinië) en de Atacama-woestijn in het noorden van Chili aanbevelen aan alle outdoor liefhebbers. Wat wel nog op mijn bucketlist staat is het mysterieuze Paaseiland. November is een goede maand om naar Chili te gaan. Je bent dan nog net voor het drukke zomerseizoen (valt in onze winter), maar bereid je in Patagonië toch maar voor op vier seizoenen in 1 reis: zon, regen, hagel, sneeuw en veel wind.

HI hostels in Chili

December - Sydney, Australië

Zicht over Opera House & Harbour Bridge


Het nieuwe jaar knallend vieren in Sydney, dat is zo één van die dingen die je ooit eens wil doen in je leven. Ik kreeg de kans tijdens een 'gap year' door Australië - en zou het zo opnieuw doen (als het iets dichterbij was)! Toegegeven: het vuurwerk is een druk gedoe en als je een goed plekje wil bemachtigen moet je al vroeg ergens je 'kamp opslaan' rond de Harbour Brigde. Maar: het is wel een onvergetelijke ervaring. Later ontdekte ik dat één van mijn favoriete HI hostels - Sydney Harbour YHA - een dakterras heeft met uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge: een top spot voor het vuurwerk! Vroeg zijn is de boodschap als je hier wil overnachten! Vind je daar geen plaats, dan is Sydney Central YHA een mooi alternatief. De hostel werd recent vernieuwd en heeft o.a. een zwembad én een sauna!

Check alle HI hostels in Sydney

HAPPY TRAVELS !

Zorg dat je de beste prijs beet hebt

Word lid

Dankzij je lidkaart van de Vlaamse Jeugdherbergen ben je ook automatisch lid van Hostelling International en profiteer je van min 10% korting op je overnachting!

Boek rechtstreeks

Om van de ledenkorting en het meest voordelige tarief te profiteren, boek je rechtstreeks via www.jeugdherbergen.be of www.hihostels.com!